dilluns, 11 de febrer del 2008

Fem un bloc (1)

Per fer el nostre primer bloc hem escollit Blogger: una paraula creada per Pyra Labs (el seu creador), és un servei per crear i publicar un bloc fàcilment. L'usuari no ha escriure cap codi o instal·lar programes al servidor o d'scripting.

Llançat l'agost del 1999, és una de les primeres eines de publicació de blocs la qual ha ajudat a popularitzar l'ús dels formularis.

Més específicament, enlloc d'escriure a mà l'HTML i freqüentment pujar les noves publicacions, l'usuari pot publicar al seu bloc només emplenant un formulari en la web de Blogger. Els resultats són immediats i es pot fer des de qualsevol navegador.

Al 2003, Pyra Labs fou adquirit per Google i per tant, també Blogger. Google va aconseguir els recursos que Pyra requeria. Més endavant, les "característiques premium" (de pagament) van ser habilitades pel public gràcies a l'ajuda de Google.

Al 2004, Google va comprar Picasa i la seva utilitat d'intercanvi de fotos Hello. Això va permetre als usuaris de Blogger posar fotos, fàcilment, al seu bloc.

I el 9 de maig de 2004, Blogger va ser rellançat amb noves plantilles de disseny (CSS), emmagatzematge individual de publicacions, comentaris i publicació via e-mail. Després Google llançaria una eina anomenada BlogThis! en la barra de cerca de Google, que permet obrir una nova finestra amb el formulari de publicació que permet a l'usuari publicar sense necessitat de visitar la pàgina principal.

Veureu que crear un bloc amb aquesta aplicació resulta senzill, més si seguiu les indicacions que trobareu als enllaços següents:


A editar toquen!!!